Kleurpotloden en Krijt

KLEURPOTLODEN

Kleurpotloden zijn soms een ondergewaardeerd tekenmateriaal. Veel mensen denken dat kleurpotloden iets voor kinderen is. Maar niets is minder waar! Kijk maar eens naar tekeningen van Giger of Wayne Anderson. Deze kunstenaars beheersen hun materiaal met griezelige precisie. Ook eens proberen? We hebben grote merken voor u in voorraad: Derwent, Caran d'Ache, Faber Castell, van Gogh, Bruynzeel. Niet alleen in dozen of blikken, maar de meeste ook los per stuk verkrijgbaar. In artists kwaliteit, in aquarel, in pastel en in grafiet. Dus meer dan genoeg keuze voor zelfs de meest verwende tekenaar. En natuurlijk ook alles wat daarbij hoort zoals slijpers, gummen, doezelaars en nog veel meer.

PASTEL

Tekenen met pastel is eigenlijk schilderen met pigmentpoeder. Dit pigment is met heel weinig binder tot pastelkrijt-staafjes geperst. Net zoveel dat het niet uit elkaar valt, maar ook weer niet zoveel dat het te weinig kleur afgeeft. We hebben voor u 4 merken pastelkrijt met elk hun specifieke eigenschappen. In volgorde van zachtheid met de zachtste voorop: Schmincke, Winsor&Newton, Rembrandt, Conté.

OVERIGE TEKENMATERIAAL

Buiten de kleurpotloden en pastels zijn er nog tientallen andere tekenmaterialen. Houtskool, bergkrijt, viltstiften, oliepastels, waxcrayons, schoolkrijt, negro stiften, grafietstiften etc. etc.
Heerlerbaan 66
6418 CH Heerlen
Tel. 045 - 5716312
Fax 045 - 5740039
info@victor.nl