Over ons

Bezoek de prachtige winkel aan de Heerlerbaan. Ruim opgezet, een superassortiment, 40 parkeerplaatsen, goed bereikbaar vanaf de autoweg.
Op uw gemak shoppen in een sfeervolle ambiance.

Geschiedenis van Victor

Victor 4art is in 1953 gestart door V. (Victor) A.J. Wijnands +. Hij was etaleur in een warenhuis en kon prachtige prijskaarten schilderen met plakkaatverf en penseel. Zo gebeurde het regelmatig dat hij in zijn vrije tijd ook voor andere winkeliers prijskaarten maakte. Dit werk werd zo omvangrijk dat hij besloot een eigen bedrijf te beginnen. Hij maakte advertenties, teksten, prijslijsten en reclameplaten. Al gauw werd aan huis een winkelruimte ingericht en daar verkocht hij letters, plakfolies, plexiglas en stickers.

Tussen 1970 en 1980 werd het assortiment uitgebreid met Letterpress, Letraset, en vele technische en grafische tekenmaterialen. De winkel groeide uit haar voegen en verhuisde in 1976 van de Klompstraat naar de Akerstraat. Na 1980 liep door de komst van de computer de verkoop van technisch en grafisch teken-materiaal terug. Om dit omzetverlies op te vangen werd besloten om ook kunstschildermaterialen aan het assortiment toe te voegen. Inmiddels was de vrouw van Victor full time in het bedrijf komen werken en ook zoon Rob en schoondochter Mariėtte werkten mee. In 2007 was ook de huisvesting aan de Akerstraat te klein geworden en zo verhuisde Victor naar de Heerlerbaan waar nu in een gebouw van 1500 m² een prachtige kunstschilderswinkel is gevestigd.Heerlerbaan 66
6418 CH Heerlen
Tel. 045 - 5716312
Fax 045 - 5740039
info@victor.nl